Tag et sabbatår i udlandet

16 aug 2022

Der er rigtig, rigtig mange mennesker, som der tager sig et sabbatår, men der er desværre også alt, alt for mange, som der ikke bruger det fuldt ud.
De finder måske noget arbejde, mens de finder ud af, hvad de gerne vil læse videre som, hvis de da ikke allerede ved det og bare skal bruge en pause, inden de læser videre, fordi de er blevet lidt skoletræ og ikke vil løbe sur i det, når de begynder på deres drømmeuddannelse.
Men der er netop for mange, der bare ser det som en pause, hvor man kan drive den lidt af og ikke leve for meget, hvor det ellers er i de her år af ens liv, at man bliver formet som den, man skal være, og det er her, man skal udforske det hele mere ud, hvor man er mere modtagelig for nye udtryk end at være låst fast i, hvad man godt kan lide, og hvad man ikke kan lide.
Desuden er man jo også meget fri her i ens liv, da de færreste endnu er gift, har børn eller hus, så de blandt andet kan tage et helt sabbatår i udlandet uden de store konsekvenser. Læs mere om sabbatår i udlandet her: https://www.hojskolendk.dk/om-os/paa-hoejskole-i-udlandet/sabbataar/

Det sabbatår i udlandet bliver godt for en

Det er jo så også en svær beslutning, hvad det sabbatår i udlandet skal gå med og ikke mindst, hvor man skal hen.
Man skal finde pengene til den oplevelse, og der skal være noget, som man kan leve af, og et sted man skal bo.
Desuden skal der også være noget at lave, hvor man kan prøve kræfter med sig selv, og man kan finde ud af mere om sig selv, end hvad man ellers ville gøre, hvis man var derhjemme.
Man bliver udfordret, og nogle gange vil man bare hjem, men man hænger i, og så holder man ved, så man kommer hjem og finder ud af, at man egentlig kunne meget mere, end hvad man lige havde regnet med.
Dette ville man ikke have fået derhjemme, hvor tingene går sin sædvanlige gang, og man er trygt og beskyttet – man skal nemlig ud at opleve den slags.

Relateret læsning