Ulandsløbet 2011

I 2011 gik overskuddet fra Ulandsløbet gå til etablering af IMCC-Masangas nye out-reach program i Sierra Leone, som skal sikre at gravide og børn i lokal- og yderområderne screenes for komplikationer og behandles ved behov.

IMCC Masanga:

IMCC Masanga består af medicinstuderende fra Danmark, der gennem tre år har lavet sundhedsfremmende arbejde på Masanga Hospital i Sierra Leone, Vestafrika. Gruppen har i denne periode opstartet og udviklet en hospitalsafdeling for behandling af underernærede børn, og den daglige drift heraf fra januar 2011 med succes overleveret til de lokale ansatte på Masanga Hospital.

I februar 2011 startede IMCC Masanga et nyt projekt. Projektet har base på Masanga Hospital og tager udgangspunkt i de erfaringer gruppen har gjort sig gennem tre års sundhedsfremmende arbejde i området. Formålet med projektet er at øge kompetencerne hos lokalt personale på små sundhedsklinikker i området, for derigennem at forbedre sundheden samt overlevelsen for gravide og børn i Tonkolili Distrikt i Sierra Leone.Dette personale er altafgørende for et velfungerende sundhedssystem i landet, da de er befolkningens primære kontakt til sundhedssystemet og vigtige for om relevante patienterne bliver sendt videre i sundhedssystemet til yderligere behandling. For at opnå dette mål er der kontinuerligt to frivillige medicinstuderende udsendt til projektet. Disse står for uddannelse og træning af personale på de lokale sundhedsklinikker samt på Masanga Hospital. Fokus for undervisning og træningen er især hygiejne, underernæring hos børn samt komplikationer hos gravide kvinder, fx ved at sætte fokus på hvilke symptomer der er faresignaler i graviditeten og kræver yderligere behandling eller indlæggelse.

På klinikkerne gennemføres desuden screeningsessioner af gravide (for komplikationer under graviditeten) samt børn for underernæring, og patienterne får efterfølgende behandling på Masanga Hospital, hvor der er gratis behandling samt veluddannet personale der kan håndtere komplikationer. Netop de gravide og børnene er meget sårbare grupper i den Sierra Leoneske befolkning (14% af børnene dør inden 5 års alderen og 1 ud af 100 kvinder dør i barselssengen).

Alle gravide tilbydes at føde på Masanga Hospital og at komme der før termin og opholde sig uden omkostninger på hospitalets ”Waiting House”. Waiting House er en afdeling hvor gravide i uge 36 og mere kan være indtil fødsel. Opholdet er gratis og de får mad og kan tage deres små børn med. På denne måde er de allerede på hospitalet når fødslen starter, og især risiko-graviditeter bør komme her før termin. For at få flere kvinder til at komme på hospitalet og føde, uddeles en ”billet” til de gravide vi møder til screening og under opholdet på klinikken, som kan indløses for et sæt børnetøj og et stykke sæbe, når de har født på Masanga Hospital.

Ulandsløbet og IMCC Masanga

For de 50000 kroner som i 2011 ble indsamlet til IMCC Masanga, kan de køre outreach til sundhedsklinikkerne i 1 år. Dette betyder at programmet kan køre på 12 klinikker, og vi kan behandle de patienter vi finder på klinikkerne samt det øgede antal patienter, vi forventer vores outreach resulterer i. Vi regner med 90 fødsler på et år, hvoraf circa halvdelen vil opholde sig på ”Waiting House” forud for fødslen og 25 % vil være komplicerede i form af kejsersnit.

Yderligere udgifter der vil blive dækket er brændstof, løn til chaufføren, transport af patienter til og fra hospitalet, undervisningsmateriale, løn til tolk og sygehjælper som hjælper til under screeningen, mad til de to frivillige når de er på besøg på klinikken samt til klinikkens personale.

Skriv et svar

Din e-mail-adresse vil ikke blive offentliggjort. Krævede felter er markeret med *

Disse HTML koder og attributter er tilladte: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>